Sinds juni 2014 ben ik gestart bij de McKey Group. De McKey Group bevat drie labels, McKey Services, het Ingenieurs Collectief en Kraftsmen. Hier heb ik het gevoel dat er daadwerkelijk verder gekeken wordt dan alleen het CV of het functieprofiel van een organisatie. Er schuilt meer achter het document en dat is juist waarom ik de arbeidsbemiddeling zo interessant vind. Met mijn HR achtergrond in combinatie met mijn passie voor techniek ga ik graag dieper in op de intrinsieke-, en extrinsieke motivatie van kandidaten om samen tot realistische vervolgstappen te komen. Ik breng kandidaten namelijk graag naar een plek waar ze gelukkig zijn en waar ze zich ‘thuis’ voelen. Buiten het bovenstaande om peil ik graag de behoefte van de organisatie en tracht een oplossing te realiseren die bijdraagt aan de organisatiedoelstellingen. Dit gaat verder dan alleen maar het plaatsen van kandidaten. Om uiteindelijk een goede match te kunnen maken is er een grondige screening nodig waarbij ook out of the box gedacht wordt. Psychologische aspecten worden hierin niet vergeten.

Om dit te realiseren worden organisaties geanalyseerd op de “harde” en “softe kant” en wordt gekeken naar een maatoplossing voor de onderneming. Diverse modellen waaronder ‘de Mintzberg theorie’ liggen hieraan ten grondslag. Bij de McKey Group denken we niet in hokjes, maar kijken we naar mogelijkheden die we kunnen aangrijpen om zowel de kandidaten als klanten te voorzien van een juist advies. Recruitment is daarom in mijn ogen meer dan een geautomatiseerd proces.

Ik ben 31 jaar en in mijn vrije tijd voetbal, fitness en fotografeer ik graag. Daarnaast ben ik ook te vinden in de buitenlucht aan het wandelen met mijn 2 honden. Stil zitten vind ik moeilijk, daarom pak ik graag klussen aan in en om het huis en onderneem ik graag activiteiten met familie en vrienden en mijn gezin.

Sinds Juni 2015 ben ik gestart bij McKey Services in Wijchen in de functie van Accountmanager / Consultant. De rol is mij niet nieuw. Sinds 2011 ben ik werkzaam binnen de arbeidsbemiddeling van technici op uitvoerend-, midden-, en hoger kader niveau. De werkwijze wel. McKey Services stelt de mens centraal, waarbij het verhaal en het profiel van een persoon leidend is en het cv slechts een “tool”. Om op deze manier effectief te zijn is het screenen van de kandidatuur van belang.

Dat doen we door in een persoonlijk gesprek in te zoomen op iemands persoonlijkheid en motivatie. Het matchen op sec de kernwoorden in een cv en in een functieprofiel is simpelweg niet genoeg in mijn ogen. Ik ben 29 jaar en woonachtig samen met mijn vriendin en kinderen (7 jaar en 3 jaar oud) in Nijmegen. Het gezinsleven staat op de eerste plaats en ben dan ook vaak bijvoorbeeld langs de voetbalvelden te vinden om mijn zoon aan te moedigen. Om aan de drukte van de dag te ontsnappen loop ik zelf hard, houdt me bezig met fitness en op zondagen met zeilen.

In 2004 hebben wij McKey Services opgericht wat in der loopt der tijd is uitgegroeid tot de McKey Group met de werkmaatschappijen McKey Services voor “vaste banen”, Kraftsmen voor “projecten en Het Ingenieurs Collectief voor Interim Management.

Na ruim twintig jaar in de wereld van arbeidsbemiddeling, met een specifieke focus op de techniek, actief te zijn geweest bij de “big three” was het tijd om onze eigen visie over arbeidsbemiddeling tot uitvoer te brengen.
Wij waren uitgekeken op de standaard bemiddeling, methodieken, het managen vanuit een Exel sheet en het alleen invullen van de functie zonder daar ook die belangrijke diepgang aan te kunnen geven.

De McKey Group heeft een visie ontwikkeld waarin wij van mening zijn dat de mens, het bedrijf en “hun gretigheid” centraal staan.
Vanuit deze centrale visie zoeken wij die functies die aan de ambitie en gretigheid van onze kandidaten voldoen.
Voor onze opdrachtgevers zijn wij van mening dat alleen een functieomschrijving onvoldoende is om tot een “echte duurzame match” te komen.
De McKey Group daagt haar opdrachtgevers uit om te vertellen wat ze nu “echt” zoeken, wat ze nu “echt” verstaan onder het samenwerken met een technisch professional en hoe ze “echt” hun doelstellingen willen bereiken i.s.m. die technisch professional.
Geen makkelijke opdracht maar dat is het vinden van de juiste professional ook niet.

Hierdoor zijn we in staat om kandidaat en opdrachtgever succesvol bij elkaar te brengen en met veel “lol” samen te laten werken.

In deze setting heb ik een werkomgeving gevonden waarvan ik gelukkig wordt, omdat ik tevreden gezichten zie van kandidaten die een werkomgeving hebben gevonden waarin ze “echt” dat kunnen doen waar ze ooit van hebben gedroomd.
Ook de tevredenheid van onze opdrachtgevers doet me zeer deugt omdat ze een samenwerking zijn gegaan met personen die competenties met zich meebrengen waar ze nog nooit aan gedacht hebben.
En dat helpt hen in het verwezenlijken van hun ambities. 

Zelf ben ik geboren in november van het jaar 1961 te Haarlem. Volgens mijn ouders een hele koude winter waar het IJsselmeer dicht was gevroren. Ahaah zo maak je ze niet meer mee.
Een trotse man van een fantastisch gezin met een drietal studerende kinderen.
Aan mijn gezin besteed ik al mijn vrije tijd waaronder het verhuizen van mijn kinderen naar hun studenten kamer. 🙂
Natuurlijk heb ik ook mijn eigen hobby’s zoals wedstrijden bekijken van mijn kinderen op het hockeyveld, zeilen, klussen aan het huis, genieten van het Bourgondische leven, lekker koken met een goed koud glas bier.

Mijn actieve sporten zijn het beoefenen van het Iaido (de kunst van het snel en vloeiend trekken van het Samoerai zwaard) en Kendo ( het Japanse schermen).
Dit doe ik op de sportschool Sin Shei Ryu en begeleidt door mijn Sensy Bob Walker (https://shinseiryu.nl)